Közélet

2011.09.30. 09:55

Hallgatók tüntettek a készülő felsőoktatási törvény ellen

Hallgatók demonstráltak a felsőoktatási törvény tervezete ellen Pécsen csütörtök este.

Bama.hu (forrás: MTI)

A néma, gyertyás felvonulás résztvevői a 48-as térről a Szent István térre vonultak, hogy felhívják a figyelmet: számukra elfogadhatatlan a jelenlegi felsőoktatási reform. A demonstráció egyéni hallgatói szervezésben zajlott a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának támogatásával - közölte az MTI.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Gyertyás felvonulás a készül felsőoktatási törvény miatt (fotó: Borbás Mátyás)
[/caption]

A demonstrálók a téren gyertyákból egy alakzatot raktak ki, amely egy gyertya lángjában elégő paragrafusjelet szimbolizált.

Szombaton is demonstráció lesz a törvény miatt

A hét végén Pécs ad otthont a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája soron következő közgyűlésének, ehhez szombaton délután a 48-as téren egy újabb demonstráció kapcsolódik.    

A PTE EHÖK a konferencia meghívójában hangsúlyozta: a felsőoktatásban tervezett változtatások figyelmen kívül hagyják a hallgatók jogait, illetve egy olyan költségtérítéses rendszer kiépítését célozzák, melyhez képest a 2006-os tandíjelképzelések nevetségesnek tűnnek.

"Félő, hogy ettől kezdve a felsőoktatás csak a kiváltságosok terepévé válik" - jegyezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!