Közélet

2014.07.10. 15:02

Kilépett a medréből a Meszes-patak

Szerda délután érkezett jelzés szerint, Pécsett, a Mohácsi és Alkotás út kereszteződésében, a vasúti töltés mellett levő házak tövében nagy mennyiségű víz folyt, ami az ingatlanokat veszélyeztette.

Katasztrófavédelem

A Katasztrófavédelem hivatásos tűzoltói Pécsről egy egységgel érkeztek a helyszínre, gyalogosan megkeresték a víz kitörésének a helyét, amely Gyárváros után, a volt panelgyár mögött, az Álmos út végénél folyó Meszes patak volt. A patak a nagy mennyiségű esőtől megduzzadt és a mederből kilépve a vasúti sínek mellett egészen a Mohácsi útig folyt, ahol a lakóépületeket veszélyeztette.

Az egység a patak medrénél talált egy ideiglenes gátat, amelyet újra építve meggátolták a további vízfolyást a Mohácsi út irányába.

                     ------------------------------------
Négy éve szintén kiöntött a Meszes-patak, akkor emiatt két utca került víz alá.

                     ------------------------------------

Mivel a víz folyását csak ideiglenes tudták megfékezni, ezért a helyszínre kérték a Biokom Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. szakembereit, aki megtették a további intézkedéseket.

Mivel a nagy mennyiségű víz a Mohácsi út egy részét elöntötte, ezért a tűzoltók forgalom irányító táblákkal a forgalmat félpályán korlátozták, a közútkezelőt értesítették további intézkedések megtétele végett.

A tűzoltók az érintett ingatlanok lakóit tájékoztatták, a víz az épületekbe nem folyt be, kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Címkék#BIOKOM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!