Közélet

2014.08.14. 18:54

Angol csatár érkezett a PMFC-MATIAS-hoz

Egykori angol utánpótlás válogatottat tesztel a Pécs. Ryan Andrew Noble a Sunderlandben játszott. Premier League-ben 5 meccse volt.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

Csütörtökön délelőtt, amikor a PMFC klubházába érkeztem, először Véber György vezetőedzővel találkoztam, aki egy fiatalabb és egy idősebb úriemberrel beszélgetett.

Amint az később kiderült, egyikük az a csatár, akiről a tréner a Dunántúli Naplónak korábban már szót ejtett. Egy angol fiatalemberről, a mindössze 22 éves Ryan Andrew Noble-ről van szó, aki most próbajátékra jött a pécsi csapathoz. A támadó a Sunderland színeiben ötször pályára lépett a Premier League-ben, játszott hazája U17-es és U19-es válogatottjában is, ám a fejlődése valamiért megrekedt – a Sunderland állandóan kölcsönadogatta, legutóbb a Gateshead játékosa volt. Ez pedig már az angol ötödik vonal...

A Magyar Labdarúgó Szövetség a közelmúltban elkészítette a Ligakupa menetrendjét. A PMFC ellenfelei a Puskás Akadémia, a másodosztályú Szigetszentmiklós és Soroksár lesznek, s Véber György együttese szeptember 2-án, kedden Szigetszentmiklóson kezd, első hazai mérkőzését pedig 16-án a Soroksár ellen játsza. További program: PMFC–Puskás Akadémia (október 7.), Puskás Akadémia–PMFC (október 15.), Soroksár–PMFC (november 11.), PMFC–Szigetszentmiklós (november 18.).

A nyolc négyes csoportban a 16 első- és a 16 másodosztályú csapat szerepel. Az első kettők jutnak tovább, a nyolcaddöntőkre december 2-án és 8-án, a negyeddöntőkre jövőre március 17-én és április 21-én (az oda- és visszavágók között az ember el fogja felejteni, hogy a két csapat egyáltalán játszott egymással...), az elődöntőkre május 12-én és 26-án kerül sor, a döntőt június 3-án rendezik.

Amint arra nyilván sokan emlékeznek, az előző kiírásban a piros-feketék egészen a negyeddöntőig jutottak, ahol aztán végül a Videoton elleni párharc jelentette a végállomást. Jó lenne most is valami hasonló szereplést produkálni.

Amint azt megírtuk, a PMFC-MATIAS továbbjutott a Magyar Kupában a legjobb 64 közé, miután 3-0-ra győzött Szászváron. Az NB I.-es csapatok közül nem mindegyiknek jött ez össze: a Dunaújváros Orosházán (1-0), az élvonalbeli bajnokságban hibátlan Paks Felsőtárkányban (2-1), a Pápa pedig Soroksáron (2-0) kapott ki, s búcsúzott már nagyon korán. További érdekesebb eredmények: Hévíz–Ferencváros 0-8, Szekszárd–DVSC 0-3, Nyíradony–Kecskemét 0-8, Kalocsa–Nyíregyháza 0-8, Vasas–DVTK 0-4, Testvériség–Videoton 0-7, Csorna–Bp. Honvéd 0-2, Budaörs–Újpest 1-3, Dorog–Haladás 1-4.

Címkék#Pécs#PMFC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!