Sport

2014.12.17. 20:28

Kézilabda: otthon nyert a Komló, és már nem utolsó a tabellán

Többen is remek teljesítményt nyújtottak a Sport36-Komló csapatában a PLER ellen, így megérdemelten húzta be a két pontot Ratko Djurkovics együttese.

Szakács Miklós (Dunántúli Napló)

Nagyon fontos találkozó várt este Ratko Djurkovics csapatára, hiszen a bajnokságban eddig – a komlóiakhoz hasonlóan – nem sok sikerélményben lehetett része a budapesti ellenfelüknek, így hazai pályán Szögiék számára szinte kötelező volt a siker.

Ahogyan arra számítani lehetett, az első félidőben fej fej mellett haladt a két csapat, nem is meglepő, hogy az első harminc perc végén egálban volt a két együttes. Még szerencse, hogy egy kézilabda-mérkőzésnek van második félideje is! Ott ugyanis már javarészt a hazaiak akarata érvényesült. A Szögi-Hadziomerovics-Szöllősi belső hármas legjobb formáját hozta, de persze nem szabad megfeledkezni a végül kilenc gólig jutó Semikovról sem. Ráadásul a csereként beálló kapus, Selymes is sokat tudott hozzátenni a Komló védekezéséhez. Ezen összetevőkből nem is születhetett más, mint hazai győzelem!

Sikerével ráadásul a Sport36-Komló együttese nagyon hosszú idő után elmozdult a tabella utolsó helyéről, ráadásul mai ellenfele a PLER áll közvetlenül előtte, ugyan úgy hét ponttal, mint amennyi Szöllősiéknek van, viszont két meccsel többet játszva a Komlónál.

Sport36-Komló–PLER Budapest 29-26 (13-13)

Kézilabda NB I., férfiak. Komló, 900 néző. V.: Herczeg, Südi. Komló: Granics – Oszlár 1, Semikov 9, SZÖGI 3, HADZIOMEROVICS 5, SZÖLLŐSI 5, Radjenovics 2. Cs.: SELYMES (k), WÉBER 3, Péter Szabó 1, Nagy Z., Sebestyén, Marcsek, Kun. Vezetőedző: Ratko Djurkovics. PLER: Kánicz – KEMÉNY 4, Gyene 2, Kasi 2, Leimeter 3, Vadkerti 2, AUT 6. Cs.: Váci (k), MIKUTA B. 7, Mikuta M., Stranig, Laurencz. Vezetőedző: Hutvágner István.

Ratko Djurkovics: – Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, de most boldog vagyok. Elhittük, hogy győzhetünk, és meg is tudtuk nyerni a találkozót. Külön öröm számunkra, hogy így karácsony előtt sikerült elmozdulnunk az utolsó helyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!