Közélet

2015.05.17. 10:23

A Nepomuki Ünnepséget jövő hétvégén tartják Mohácson

A város komoly hagyományokra visszatekintő, évről évre egyre több látogatót vonzó rendezvényére idén is tíz-tizenkétezer vendéget várnak.

W. K. (Dunántúli Napló)

Jövő hétvégén rendezik a Nepomuki Szent János Ünnepséget a Duna-parti városban. A város komoly hagyományokra visszatekintő, évről évre egyre több látogatót vonzó rendezvényére idén is tíz-tizenkétezer vendéget várnak. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint már nemcsak a környező településekről, de Horvátországból is egyre több az érdeklődő.

A május 23-i Nepomuki-ünnepség 10 órakor a Sokac-révnél játszóházzal és kézműves-foglalkozásokkal indul, majd a kirakodóvásár a Szabadság utcában 15 órakor nyitja meg kapuit. A délután folyamán főként helyi művészeti csoportok bemutatóit élvezheti a közönség. A csónakosok megáldására a Duna-parton este nyolc órakor kerül sor, majd sötétedéskor, 21.10-kor indulnak a jánoskázók a Sokac-révből. Az estet 21.30-kor látványos tűzijáték, majd az azt követő utcabál zárja.

A folyók, hidak, hajósok, halászok védőszentjének ünnepéhez kapcsolódva idén is megrendezik a Sokac-rév és a Csónakház közötti szakaszon a Szomszédünnepet a városban, vasárnap pedig, szintén az ünnepség részeként, malomnapot tartanak a Szent Miklós Vízimalomban, ahol a nemrég elkészült, kuriózumnak számító taposómalmot is ünnepélyesen felavatják.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!