Sport

2015.06.08. 18:35

Csirke hosszabbított

Kezd körvonalazódni a PVSK-­Pannonpower férfikosárlabda-­csapatának jövő évi kerete. A szerződéssel rendelkező Veljko Budimir, Harazin Tamás, Bíró Olivér trió után Halász Ákos is újabb egy évre kötelezte el magát a pécsiekhez, a vezetőedző, Csirke Ferenc szerződését pedig 2018 nyaráig meghosszabbították.

Szakács Miklós

Messze még a 2015/2016-os bajnoki szezon kezdete, de úgy fest, a PVSK-Pannonpowernél nem bízzák a véletlenre a következő bajnokságra készülő keret kialakítását. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy az idei csapatból Veljko Budimir, Harazin Tamás és Bíró Olivér is élő szerződéssel rendelkezik, tegnap azonban a fiatal irányítóval, Halász Ákossal is megegyezett a klub, ő jövőre is a pécsieket erősíti majd.

– Fontos, hogy minél hamarabb legyen egy mag, amire később építhetünk – árulta el Bán Gábor ügyvezető. – Halász Ákos az elmúlt pár évben kiegészítő emberből vált húzójátékossá, így öröm, hogy hosszabbított velünk.

Halász Ákos elárulta, hogy a hírekkel ellentétben nem kopogtatott az ajtaján több élvonalbeli együttes, mindössze egyetlen csapat kereste meg, de az sem volt igazán komoly.

– A maradásom elsődleges oka a Pécsett zajló szakmai munka volt – nyilatkozta a játékos. – Csirke Feri mellett garantáltnak látom, hogy még tovább tudok fejlődni, így örömmel írtam alá újabb egy évre.

Ha már szóba került Csirke Ferenc, vele kapcsolatba is bejelentést tettek tegnap. Igaz, hogy a szakembernek még egy évig élő szerződése volt, most azonban az is biztossá vált, hogy két évvel meghosszabbította a kontraktusát, így 2018. június 30-ig írt alá a PVSK-hoz.

– Mivel alapból szerződéssel rendelkeztem, igazán komoly megkeresés nem érkezett felém – árulta el Csirke. – Az igazat megvallva nem is akartam elmenni Pécsről. Még csak 39 éves vagyok, nincs hova pattognom. Itt a PVSK-nál minden adott ahhoz, hogy a csapat mellett én is tovább tudjak fejlődni, így örömmel írtam alá az új szerződést.

A jövő évi bajnoki kiírás alapján már öt légióst foglalkoztathat egy csapat. A PVSK több helyen is hangoztatta, ennek ellenére is három külföldijük lesz, de kiderült, nem ennyire egyszerű a helyzet.

– Sok múlik azon, hogy Horti Bálint nálunk folytatja-e – nyilatkozta Csirke Ferenc. – Még tárgyalunk vele, meg kell várni ennek az eredményét. Ha Horti nem marad, akkor valószínűleg négy légiósunk lesz, hiszen igazán jó magyar centert nem tudunk igazolni. Több fiatal sorsa még kérdéses. Bödör Bence, Somogyfoki Ákos, Sértő Ádám és Délity Bence még most fogják befejezni az NB I. B-s szezont, velük majd hétfőn ülünk le tárgyalni.

Jövőre újra tizennégy csapattal indul a bajnokság alapszakasza, a Szolnok ismét becsatlakozik a pontvadászatba. Kíváncsiak voltunk, hogy ez jelent-e bármilyen változást az erőviszonyok tekintetében a Pécs szempontjából, mire Csirke Ferenc egy humoros megjegyzéssel vágott vissza.

– Kettővel több győzelmünk lesz – jelentette ki, nem kis derültséget okozva.

A PVSK-nál elmondták, hogy a cél jövőre is az első nyolcba kerülés lesz.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!