Sport

2015.06.24. 18:15

Kulcsár Árpád vezényelt edzést a PMFC-nél megjelent tíz játékosnak

A pozitívumok: szerda délután volt edzés a PMFC-nél, akadtak rajta játékosok is, és volt edző (Kulcsár Árpád), valamint kapusedző (ifjabb Bogyay Zoltán) is. Pozitívumból nincs több, kérdőjelből annál inkább.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Arra még nem volt példa, hogy a PMFC első edzésére igyekezve nem tudtam, ki lesz az edző, és kik lesznek a játékosok, akik megkezdik a munkát. Most ez volt a helyzet, s bizony kíváncsian vártam, mi fogad a stadionban, a klubházban. Egyáltalán: lesz edzés?!
A parkolóban több mint tíz autó ácsorgott, köztük ott volt idősebb Dárdai Pál gépe is – ebből azért már sejtettem, hogy van élet a halál után. Ráadásul nem sokat hezitáltam, benyitottam az edzői öltözőbe, ahol ketten is készülődtek a gyakorlás levezényléséhez: Kulcsár Árpád és ifjabb Bogyay Zoltán. Hamar kiderült tehát, hogy a tréninget valóban megtartják, már csak az volt a kérdés, hogy kiknek.

Aztán szép lassan előkerültek az érintettek is. Nem voltak meg még tizenegyen sem, sőt, a pályára kibaktató tíz játékos között kettő kapus volt, de legalább láttam néhány piros-feketébe öltözött fiatalembert, akik munkába álltak. Persze nem mindenkit ismertem fel, de a kis csoport elején futó Wittrédi Dávidot, Horváth Adriánt, vagy éppen Helesfay Donátot azért nem kellett bemutatni. Jelen pillanatban tehát belőlük áll a PMFC, ám rögtön jegyezzük is meg, az, hogy ők most itt voltak és edzettek, nem jelenti azt, hogy benne lesznek a következő szezon csapatában. Mert a kérdőjelek száma csak nem akar csökkenni.

– A mai nappal elkezdtük a felkészülést az NB III.-ra – mondta Győri János, a PMFC ügyvezető igazgatója. – Sajnos továbbra is rengeteg a kérdőjel. Az biztos, hogy nagyon kevés esély van arra, hogy az előző keretből maradjanak játékosok. Szinte mindenkinek van ajánlata, s mi nem tehetjük meg, hogy nem engedjük el őket. Ugyanakkor nekünk most az a feladatunk, hogy olyan csapatot építsünk, amely esélyes a harmadosztályú bajnoki címre – csak ebben szabad, ebben kell gondolkodnunk! S ennek megfelelően kell igazolnunk.
Akár edzőt is, ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy Kulcsár Árpád marad a szakmai munka irányítója. Ez is csak a következő napokban dől majd el.

Közel a megoldás

Sajnos lassan őrölnek a malmok azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a jövőben a PMFC-vel, ki és milyen formában működteti majd a klubot. Persze nyilván sok szálat el kell varrni, vagyis nem megy egyik pillanatról a másikra egy ilyen adásvétel, de közben megy az idő, s amíg nem rendezett a helyzet, addig a csapatépítés terén sem lehet előrelépni. Mindenesetre lapunk továbbra is úgy tudja, hogy Matyi Dezső távozni fog, s a háttérben ennek az előkészítésén, lebonyolításának megoldásán dolgoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!