Sport

2015.07.08. 17:44

Berta Dániel pontos, türelmes és higgadt volt

Csodálatosan vívott, s ennek köszönhetően bronzérmes lett a Dél-Koreában zajló Universiadén a PTE-PEAC párbajtőrözője, Berta Dániel.

K. Mayer A. (Dunántúli Napló)

A csoportkörben mindegyik ellenfelét „elporolta”, így a 64-es táblán a rangsor ötödik helyéről folytathatta szereplését. Ami nem akármilyen volt: sorrendben argentin, japán, holland, majd ukrán vívót búcsúztatott, mielőtt a döntőbe kerülésért a francia csapatvilágbajnokkal, Yannick Philip Borellel találkozott. A 196 centis, 101 kilós francia nagy csatában 15-11-re nyert, majd később az aranyérmet is megszerezte, Berta (aki egyébként 194 centis) pedig a harmadik helynek örülhetett.

– Maximálisan elégedett vagyok a teljesítményemmel és az eredménnyel – mondta érthetően nagyon boldogan a PTE-PEAC versenyzője, Berta Dániel. – Nagyon összeszedett voltam az egész nap során, pontos, türelmes, higgadt, koncentrált, fegyelmezett. Megvolt az egyensúly a fejem és a vívásom között. Azt hiszem, hogy ennyire jól még sosem vívtam versenyen. Ráadásul nehezítő körülmény volt a magas páratartalom. Szeretném megköszönni az eredményeimet, az egész első felnőtt korosztályos idényemet családomnak, mesteremnek, Danka Sándornak, akivel az elmúlt időszakban igencsak intenzíven készültünk, a pszichológusomnak, Pálvölgyi Ágnesnek, Szatmári Roland erőnléti edzőmnek, a szakosztályomnak, a Pécsi Tudományegyetemnek, a városnak és mindenkinek, aki bármivel is hozzásegített, hozzásegít a sikereimhez.

Miután ilyen nyilatkozatot általában a búcsú idején, pályafutásuk lezárásakor adnak a sportolók, mindenkit megnyugtatunk, Bertának esze ágában sincs még abbahagyni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!