Közélet

2016.05.09. 08:00

Jövő hétvégén jánoskázást rendeznek Mohácson

A jövő hétvégén, május 21-én tartják az évről évre egyre több látogatót vonzó Nepomuki Szent János Ünnepséget a városban.

W. K. (Dunántúli Napló)

A programsorozat veterán autók Széchenyi téri bemutatójával, majd felvonulásával veszi kezdetét. Délelőtt játszóház és kézműves-foglalkozások várják a gyerekeket a Sokac-révnél, 15 órától nyílik a kirakodóvásár, majd a Millenniumi Emlékműnél különféle kulturális programok szórakoztatják a vendégeket. A csónakosok megáldását követően 21.10-kor indulnak a jánoskázók a Sokac-révből. A látványos rendezvényen való részvételre a Dunát szerető csónakosoknak még van lehetőségük jelentkezni. A napot este tűzijáték, majd utcabál zárja.

A pár éve bevezetett hagyomány szerint a Szomszédünnepet is ezen a napon tartják. A helyszín a szokásos: a Sokac-rév és a csónakház közti hangulatos, árnyas zöldterület. E hét végéig erre a rendezvényre is még fogadják a jelentkezőket.

A jövő hétvégi programsorozat vasárnap délelőtt az Aranyosgyéres–Mohács testvérvárosi kapcsolat 25 éves jubileuma alkalmából szervezett díszünnepséggel folytatódik, illetve 10 órakor veszi kezdetét a kézműves-kirakodóvásárral színesített Malomnap a Szent Miklós Vízimalomban.

 

Címkék#mohács

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!