Közélet

2016.08.04. 17:58

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség

Kifizette Bachar Najari többségi tulajdonos a Zsolnay Zrt. ellen felszámolást kezdeményező vállalkozót. Mindeközben Siklóson nyomozás indult hűtlen kezelés miatt a Ledina Kerámia bérfizetése miatt.

Babos Attila (Dunántúli Napló)

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt indult nyomozás a Ledina Kerámia Kft. bérfizetésével kapcsolatosan, értesült a hírről a Dunántúli Napló. Információnkat a rendőrség is megerősítette, annyit elmondva még, hogy a Pécsi Rendőrkapitányságra érkezett fejelentés, de áttették az ügyet Siklósra, a Siklósi Rendőrkapitányság fogja lefolytatni az eljárást.

Lapunk úgy tudja, a feljelentést ismeretlen tettes ellen tették meg, s azt kifogásolták, hogy – egyébként mint az ismert is – a Tettye Forrásház  Zrt. pénzéből, kölcsönből fizették ki az akkor még be sem jegyzett cég dolgozóit.
Kerestük a NAV régiós bűnügyi igazgatóságát is, mert tudomásunk van arról, hogy – pár nappal a fenti feljelentés után – másvalaki hozzájuk is eljuttatott egy feljelentést, amelyben  közvagyont megkárosító hűtlen kezelés, csalás, költségvetési csalás, valamint a számviteli szabályok megsértése gyanújával tett feljelentést. A NAV régiós bűnügyi igazgatósága azonban egyelőre nem válaszolt arra, hogy elrendelték-e a nyomozást emiatt.

A Ledina Kerámiához és a Zsolnay Zrt.-hez kapcsolódó friss hír, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. többségi tulajdonosa, Bachar Najari utasítására a korábban ügyvédi letétbe helyezett mintegy 400 millió forintot továbbutalták csütörtökön a WHB Vagyonkezelő Kft. felé. Erről sajtóközleményt is kiadtak, mondván, a fennálló teljes tartozást kamatokkal és költségekkel együtt kifizették. Lapunk úgy tudja, hogy 386 millió forintot utaltak el, ami csütörtökön meg is érkezett a WHB-hoz. Mindez az után történt, hogy a napokban a Zalaegerszegi Törvényszéken kimondták, hogy a felszámolást kezdeményező cégnek kell fizetnie a Zsolnaynak. Ők ugyanis korábban azt mondták, nem biztosak benne, hogy nem az MFB-nek kell mégidcsak utalniuk.
Csütöröki közleményükben azt írták, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. mint adós, a mai napon kezdeményezte a Zalaegerszegi Törvényszéken a felszámolási eljárás haladéktalan megszüntetését, és a szerintük „aggályos működéséről elhíresült” ideiglenes vagyonfelügyelő visszarendelését.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!