Közélet

2016.09.20. 20:06

Kézilabda: a Komló állta a sarat a Veszprém ellen

Remek mérkőzést játszott a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata a Veszprémmel: a házigazdák csak néggyel kaptak ki, a végén a szurkolók vastapssal köszönték meg a sportélményt.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Ez az a mérkőzés, amelyen mindig garantált a telt ház. Teljesen mindegy, mennyivel kap majd ki a komlói csapat, a világ egyik legjobbjának számító Veszprém elleni bajnokit egyetlen szurkoló sem hagyná ki. És tudnak is hangulatot csinálni: a kezdés előtt bömbölt a „hajrá, Bányász!”, de nem csak a hangszórókból, Papp Attila a pálya közepén énekelt, a közönség pedig vevő volt és együtt dalolt vele.

De a meccs elején nem csak a lelátón klappolt minden, hanem a pályán is. Kilvinger Bálint együttese ugyanis többször is vezetett – a komlóiak technikai vezetője, Keszthelyi Zoltán meg is jegyezte, akár le is fújhatnák. Valóban, de akkor nem élvezhettük volna a folytatást. Markovicsék közel húsz percig pariban voltak, gólra góllal válaszoltak, ami akkor is nagy szó volt, ha a Veszprém nem a legerősebb sorával állt fel – azért a kaput a horvát válogatott Alilovics védte, ott volt a kezdőben a magyar válogatott Gulyás, Ancsin és Schuch, valamint bejött a horvát bombázó, Kopljar.

Persze idővel helyreállt a világ rendje. A félidőben már hattal (13-19) vezettek a vendégek, akik Nagy László, Ilics, Lékai, Terzic, Nilsson nélkül is bivalyerősek voltak: a 202 centis szlovén beálló, Blaz Blagotinsek például nem volt piskóta, alig fért be a dupla ajtós bejáraton… A végén aztán szorossá tette a meccset a nagyon lelkes hazai csapat, amely csak négy góllal (27-31) kapott ki – megérdemelte a vastapsot a Komló!

Sport36-Komló–Telekom Veszprém 27-31 (13-19)

Férfi kézilabda NB I. Komló, 1000 néző. V.: Nagy, Túróczy. Sport36-Komló: Selymes – GEBHARDT 4, Kékesi 2, Szögi, Trkulja 1, Jerkovics 4, MARKOVICS 9/3. Csere: Granics (kapus), Nagy Z., SZÖLLŐSI 4, Pethő 1, Marcsek, Pazin, Sunajko, Wéber 2, Hoffmann. Vezetőedző: Kilvinger Bálint. Telekom Veszprém: Alilovics – GULYÁS 5, Ancsin 4, Schuch, BLAGOTINSEK 5, Milasevics 1, UGALDE 6. Csere: Aflitulin 1, Ligetvári 1, KOPLJAR 4, Schmid, Szita 3, Füzi 1, Fekete. Vezetőedző: Javier Sabate.

Az eredmény alakulása. 6. perc: 3-2, 20. perc: 10-12, 39. perc: 17-24, 50. perc: 22-28.

Hétméteresek: 3/3, ill. 0/0.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!