Közélet

2016.09.23. 18:01

Bányatelepi iskolában rotyoghat a paprikás

A Pécs-Somogyi Általános Iskola lesz a következő jótékonysági főzés helyszíne, amelyet a Pécs Bike Maffia szervez.

Nógrádi L. (Dunántúli Napló)

A rászorulókat segítő kerékpáros civil szervezet városrészeket végigjáró akciója október 1-jén, szombaton folytatódik, a cím Pécs-Somogy, Bányatelep 42. A bográcsban ezúttal házias csirkepaprikás készül, de nemcsak megvendégelik a bányatelep nélkülöző családjait, hanem programokat is biztosítanak a közösségi élményhez. Délelőtt 10-től kézművesjátszóház várja a kicsiket, a Vizuális Nevelésért Alapítvány Képírás Fotószakköre pedig portréfotózással készül, a képeket a modellek kinyomtatva haza is vihetik.

Az önkéntesekből álló csapat nemcsak a lebonyolításhoz várja segítők jelentkezését, de a szokásnak megfelelően a főzést is támogatói felajánlásokból oldják meg. A segíteni akarók alapanyagokkal, de savanyúsággal és süteménnyel is segíthetnek. A felajánlásokkal a Civil Közösségek Házában Knyihár Évát lehet megkeresni.

A családi nap lebonyolítása után a bringás maffia szervezői várják a régi és újonnan jelentkező önkénteseket egy megbeszélésre is, a szervezet eredményeinek és jövőbeli terveinek megvitatására.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!