Kultúra

2016.10.20. 15:28

Jön a Bëlga, Ganxsta Zolee, Demjén és a Vivat Bacchus is, meg még sok minden

Akad némi kedvező elmozdulás a megyeszékhely könnyűzenei életében: egyre több a hétvégi koncert, és új helyszínek is beszállnak a rendezők közé.

Mészáros B. Endre (Dunántúli Napló)

Eddig szinte mindig három koncerthelyszín jött számításba: a Zsolnay-negyed, a Kodály Központ és a Pécsi Est Café. Az elkövetkező hetekben lesz punk és rock az Expo Centerben, a Városi Sportcsarnokban, a Ti-ti-tában és a Sörházban is.

Az év legsűrűbb felhozatala következik, hat hét alatt húsznál több koncerttel. Ami a Pécsi Est Cafén túlmutat: e hétvégén az E78-ban a Sonya és a Hegy zenéjét is hallgathatjuk, a Ti-ti-tában a Rómeó Vérzik játszik, az Expo Centerben a Rudán Joe Band és a Kárpátia csap a húrok közé. Október végén Caramel a sláger a Kodály Központban, ugyanitt november 3-án a kanadai Cadence együttes énekel, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel árnyalja az összképet 5-én a Sörházban. November 18-án a VoiSingers igazi show-műsort varázsol a Kodály Központ színpadára, itt adja 15 éves jubileumi koncertjét 30-án a Vivat Bacchus, Demjén Ferenc pedig 70. szülinapját ünnepli 26-án a Lauber Dezső sportcsarnokban.

És ami ezen túl van

A Pécsi Est Café tartja a tőle megszokott szintet a rockkoncerteket illetően: itt zajlik az elkövetkező másfél hónap legjobb bulijainak fele. A listát az ír–norvég–magyar pécsi egyetemi trió, a Mongooz And The Magnet nyitja csütörtökön 21 órakor, majd másnap 21.30 órától a Bëlga következik. Szombaton Leskovics Gábor (ex-Kispál és a Borz, valamint Kiscsillag) és alapcsapata, a Pál Utcai Fiúk hallható, a klubturnéra induló Elefánt pedig 28-án 21 órától érinti itt a várost – a felvezetésről a pécsi Ivyz gondoskodik. A novemberi programot 5-én 22 órakor kőkemény rockkal a Depresszió indítja, az a népszerű hazai csapat, mely többek között a Marilyn Mansonnal és a Deep Purple-lel is szerepelt együtt. November 11-én 21 órakor az elektronikus zene egyik nagymenője, a Brains, 12-én 20 órától pedig Szabó Benedek a Galaxisokkal lesz a vendég. 18-án 21 órakor A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I., 23 órától pedig egy világhírű angol dj, A. Skillz pörgeti fel a hallgatóságot, majd 19-én a Margaret Island, 26-án 21 órakor Péterfy Bori&Love Band hasít bele az éjszakába.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!