Közélet

2016.11.08. 17:18

Benyújtotta pályázatát a Ledina Kerámia

Sikeresen nyújtotta be pályázatát a Ledna Kerámia Kft. egy európai uniós kutatás-fejlesztési pályázatra, közölte a cég.

B. A. (Dunántúli Napló)

A megpályázott projekt tervezett összköltsége 4,6 millió euró, mintegy 1,4 milliárd forint, közölte Erdei Viktor, a Ledina Kerámia Kft. ügyvezetője.

A cég  az uniós Horizon 2020 elnevezésű program keretében, magyarországi egyetemekkel és kutatóközpontokkal, valamint több külföldi partnerrel, konzorciumban indul pályázatával, hogy innovatív összetételű épületkerámia fejlesztéséhez nyerjen támogatást. Azügyvezető azt írta lapunknak elküldött közleményében, hogy sikeresen nyújtották be projektjavaslatukat a közvetlen brüsszeli kutatás-fejlesztési forrásra.



A pályázatot az Európai Bizottság a napokban regisztrálta és befogadta.

A kutatás-fejlesztési projekt célja a kültéri fagyálló épületkerámiai termékek minőségének, megbízhatóságának és tartósságának növelése. Erdei Viktor hozzátette, a pályázat elsősorban egy új anyagszerkezet létrehozására irányul, amely ötvözni tudja magában az égetett kerámia szépségét, annak törési szilárdságának, valamint a fagy és tűzállóság növelésével. Ezen kívül kutatni kívánják a termék gazdaságosabb előállításának, és környezet-barátabbá tételét is.

Erdei Viktor utalt arra, hogy a pályázat két fordulós, és az érdemi pályázatot 2017 februárjáig kell majd benyújtaniuk Brüsszelben, amennyiben az Európai Bizottság jóváhagyja a projektet.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!