Sport

2016.11.09. 19:48

Jó játékot hozott a pécsi rangadó

A második félidőre izgalmassá váló meccsen a PEAC-Pécs idegenben győzte le a PINKK-et az Európa-kupában.

Szakács Miklós

Van, amire kevesen számítottak a PINKK–PEAC rangadó előtt. Például arra, hogy a hazaiak remekül kezdik majd a meccset. Az történt ugyanis, hogy az első három percben gyakorlatilag minden úgy zajlott a pályán, ahogyan azt Laczka Miklós csapata akarta. Ötletes támadások, szerzett labdák, remek kosarak jellemezték Sarokék játékát, a PEAC pedig mintha nem is tudta volna hol van.

Aztán hatalmasat fordult a világ, Raksányiék ugyanis seperc alatt hoztak össze egy 13-0-s rohanást, mindezt úgy, hogy közben a PINKK időkéréssel is próbált operláni – hiába. Az első negyed után megnyugtató volt az előny Borisz Maljkovics együttese számára.

És ha esetleg mégis idegeskedtek volna Kusterék valami miatt, a második játékrész első öt perce már tényleg higgadtságot kölcsönözhetett nekik, hiszen a PINKK képtelen volt betalálni a gyűrűbe. Markovics aztán nagynehezen mégis begyötört egy kosarat, de ezzel nem volt beljebb  hazai gárda. Alapvetően nem stimmelt ugyanis valami a játékukkal. A bántóan sok eladott labda és a sokszor még gyűrűt sem találó dobási kísérletek mellett legalábbis erre engedett következtetni az, amikor Rujákot próbálták meg centerben megjátszani a társak. Nem is nagyon értettük ezt. Ha valamiféle titkos fegyvernek szánták, akkor borzalmasan sült el… A félidő végére ugyan egy kicsit tudott azért kozmetikázni az eredményen a PINKK, de a Mandics a dudaszó pillanatában még azért betalált. Majdnem a félpályáról.

Ez pedig valószínűleg jót tett a hazaiaknak. Felpaprikázhatta őket a dolog, meg persze a szünetben Laczka Miklóstól kaphattak Rujákék egy kis fejmosást. Akárhogy is, de a harmadik negyedet egy egészen más PINKK kezdte el. Bozóki és Markovics is jól dolgozott a palánkok alatt, gyűjtögette a pontokat a hazai gárda, Raksányiék pedig közben nem tudtak mihez kezdeni támadásban. Bő öt perc alatt öt pontra csökkent a különbség. Sőt, volt már 44-48 is a negyed végén, Juhász Dorka azonban még a pont időben bekotort egy duplát. Persze, azért így is nagyon izgalmas záró negyedre számíthattunk.

Az utolsó negyed pedig westernbe illő pisztolypárbajjal indult. Ruják és Szabó itt, Mandics ott szórt be egy trojkát, de a hazaiaknak az sem volt elég, hogy még a szurkolóik is alaposan belelendültek. A kelleténél több pontatlanság, és az, hogy a PEAC jóval higgadtabb volt a végén már sok volt együtt. Az EK-ban tehát a Raksányiék szerezték meg első győzelmüket, a PINKK pedig még mindig vár rá.

Bozóki és Mandics volt a legjobb

PINKK-Pécsi 424–PEAC-Pécs 66-74 (15-24, 12-17, 17-9, 22-24)
Kosárlabda-Európa-kupa, B csoport, 3. forduló.
Pécs, Gandhi-csarnok, 350 néző.
V.: Cardus (spanyol), Chaykovsky (ukrán), Matejek (cseh).
PINKK-Pécsi 424: Risztics 8/6, Ruják 5/3, GÉMES-SAROK 9, BOZÓKI 16/3, Kovalcsik 4. Cs.: Sánta 4, Benke 3/3, MARKOVICS 10, Martonosi 4, Szabó 3/3. Vezetőedző: Laczka Miklós.
PEAC-Pécs: MANDICS 17/12, Kuster 8, RAKSÁNYI 13/3, ZELE 14, Siksniuté 11. Cs.: Licskai 8, Juhász 3, Raus, Szücs. Vezetőedző: Borisz Maljkovics.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 10-6, 8. perc: 10-19, 5. perc: 15-29, 24. perc: 35-43, 28. perc: 40-46, 33. perc: 52-57, 37. perc: 56-65.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!