Közélet

2016.12.09. 08:00

Új egyetemi klub nyithat a Széchenyi téren

Újra lehet Pécsett egyetemi klub, ráadásul a belváros szívében. Konkrét döntés még nem született róla, de úgy tudjuk, sokan támogatják az ötletet.

Babos Attila

Ismét lenne Pécsett egyetemi klub, és már ki is néztek egy e célra kifejezetten alkalmasnak tűnő helyszínt a pécsi belváros szívében, a Széchenyi téren, értesült a hírről egyetemi forrásokból a Dunántúli Napló. Lapunk úgy tudja, hogy a Mecsek Cukrászda alatti, a nemrégiben Cortez néven működő diszkót, és egy alatta lévő, azzal összenyitható helyiségből alakítanák ki az új kulturális helyet, amely nem is klubként, inkább szabadidős, kulturális centrumként funkcionálna. Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzata által egyelőre PTE Burger & Bar fantázianévre keresztelt, tervezett hely hiánypótló az egyetemisták számára. Információink szerint a pécsi egyetem alapításának 650. évfordulójára, jövő év első felében már megnyitná kapuit, amely létrehozásának ötlete a PTE EHÖK köreiben merült fel, Rinfel Dániel hallgatói szolgáltatásokért felelős referens részéről.

Erős hallgatói igény volt egy új helyre

Az információk olyan tekintetben helytállóak, hogy valóban van egy erős hallgatói igény, amely egy közösségi helyiség kialakítására tenne javaslatot, valahol a belváros szívében, közölte lapunk érdeklődésére Takács Gyula EHÖK-elnök. Több hallgatói zenekar is jelezte ugyanis nekik korábban, hogy próbatermet, vagy megjelenési felületet érdemes volna kialakítani a számukra. Ez alapján, még az idén tavasszal a PTE EHÖK marketingcsapata Pál Zsombor vezetésével készített egy reprezentatív piackutatást, amelynek eredménye egyértelműen alátámasztotta, megerősítette ezt az igényt. Ez alapján indultak el, és találtak a Széchenyi téren lévő, jelenleg kihasználatlan helyiségre, amely valóban Cortez néven üzemelt korábban szórakozóhelyként, tette hozzá.

Arra a kérdésünkre egyelőre nem kaptunk választ, hogy mikorra születhet meg a végleges, formális döntés az új klub létesítéséről.

Döntésre vár

Fontos hangsúlyozni, hogy ez a kezdeményezés még nem került sem a PTE vezetői értekezlet, sem a PTE Szenátusa elé, pusztán hallgatói kezdeményezés szintjén áll, közölte Takács Gyula. És lapunk ugyanezt az információt kapta a PTE vezetésétől is. Azt hangsúlyozták, hogy egyelőre tehát egy előkészítés alatt álló, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat zászlajára tűzött projektről van szó, amelyben még rengeteg tisztázandó részletkérdés van. Azt is elmondhatták lapunknak ugyanakkor, hogy az előzetes kalkulációik alapján ez a helyiség hosszú távon fenntartható, profitábilis lehetne az egyetem számára. Az előzőek miatt arról sem kaphattunk információt, hogy mennyi pénzből, milyen forrásból s milyen konstrukcióban épülhet meg a klub. Mint ismeretes, Pécsett hosszú évek óta nem működik Egyetemi Klub, s annak utolsó éveiben már igazából vegetált a hely, s inkább a botrányokról, mint a jó programokról lehetett hallani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!