Hírek

2010.06.22. 22:31

Messiék hibátlanul jutottak a nyolcaddöntőbe

Az argentin válogatott 2-0-ra nyert a görög csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság B csoportjának keddi 3. fordulójában, ezzel hibátlan teljesítménnyel biztosította helyét a legjobb 16 között.

forrás: MTI

Lionel Messi, az argentinok aranylabdása első ízben viselhette a csapatkapitányi karszalagot, ezzel az együttes világbajnoki történetének legfiatalabb "vezetője" lett, ugyanis két  nap múlva ünnepli 23. születésnapját. A korábbi rekorder éppen a jelenlegi szövetségi kapitány, Diego Maradona volt, aki az 1986-os  világbajnokságon 25 évesen lehetett csapatkapitány.
    
Eredmény:
    
B csoport, 3. forduló:
Argentína-Görögország 2-0 (0-0)

Polokwane, Peter Mokaba Stadion, 38 891 néző, v.: Irmatov (üzbég)
gólszerzők: Demichelis (77.), Palermo (89.)
sárga lap: Bolatti (76.), illetve Kacuranisz (30.)

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Argentína a 77. percben szerezte meg a vezetést
[/caption]

Argentína: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, C. Rodriguez - Bolatti, Veron, M. Rodriguez (Di María, 68.) - Messi, Agüero (Pastore, 77.),  Milito (Palermo, 80.)
    
Görögország: Corvasz - Vintra, Morasz, Kirgiakosz, Toroszidisz (Pacacoglu, 55.) - Ciolisz, Papadopulosz, Papasztatopulosz, Karagunisz (Szpiropulosz, a  szünetben), Kacuranisz (Ninisz, 54.) - Szamarasz 

77. perc: egy jobb oldali szöglet után az ötösön pattogott a labda, Demichelis pedig habozás nélkül a léc alá bombázott (1-0).
89. perc: Messi szlalomozott keresztül a teljes görög védelmen, lövését Corvasz védte, a kipattanót pedig a csereként beálló 36 éves Palermo a bal sarokba belsőzte (2-0).

Az első félidőben a görögök főként a védekezésre helyezték a hangsúlyt, de néhány alkalommal így is veszély teremtettek az argentin kapu előtt.

Az európaiak a fordulást követően sem tudták átvenni a kezdeményezést, hatalmas fölényben futballozott Maradona alakulata, ez végül a 77. percben Demichelis révén érett góllá. A hajrában a  csereként beálló Palermo állította be a 2-0-ás végeredményt, így az  argentinok százszázalékos teljesítménnyel jutottak a legjobb 16  közé, ahol a mexikóiakkal találkoznak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!