Hírek

2010.06.20. 15:32

Paraguay sikere, bajban Szlovákia

Paraguay 2-0-ra legyőzte a szlovák válogatottat a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F csoportjának második fordulójában.

bama.hu (forrás: MTI)

Az alacsony színvonalú vasárnapi mérkőzésen Vera a 28. percben szerzett vezetést, majd a hajrában, a 86. percben Riveros  biztosította be a győzelmet.

A dél-amerikai együttes sikerével nagy lépést tett a továbbjutás  felé, 4 pontjával a csoport élére állt, s az utolsó fordulóban a  kvartett leggyengébb csapatának tartott Új-Zéland ellen lép pályára.

F csoport, 2. forduló:
Paraguay-Szlovákia 2-0 (1-0)

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nelson Valdez, a paraguayiak csatára felszabadultan ünnepel a Szlovákia elleni győzelem után
[/caption]

Bloemfontein, Szabad Állam Stadion, 28 ezer néző, v.: Eddy Maillet  (Seychelles-szigeteki)
gólszerzők: Vera (27.), Riveros (86.)
sárga lap: Vera (45.), illetve Durica (42.), Sestak (47.), Weiss  (84.)
Paraguay:
Villar - Bonet, Alcaraz, da Silva, Morel - Vera (Barreto, 88.),  Cáceres, Riveros - Valdez (Torres, 68.), Santa Cruz - Barrios  (Cardoso, 82.)
Szlovákia:
Mucha - Pekarik, Skrtel, Salata (Stoch, 83.), Durica - Strba -  Hamsik, Kozak, Weiss - Sestak (Holosko, 70.), Vittek

Paraguay kezdte aktívabban a meccset, folyamatosan nyomás alatt  tartotta riválisát, mely hosszú ideig biztosan védekezett, de egy hiba nyomán a játékrész derekán mégis hátrányba került. A folytatásban némileg kezdeményezőbbé vált az európai együttes, azonban a szünetig helyzetig sem tudott eljutni.
A fordulás után a paraguayiak teljesen visszavettek a tempóból, előnyük őrzésére rendezkedtek be, a szlovákok viszont veszélytelenek voltak, így eseménytelenül telt az idő. A hajrában váratlanul a dél-amerikaiak ismét eredményesek voltak, s megérdemelten gyűjtötték be a három pontot.

Az egy ponttal álló szlovákok vereségükkel nagyon nehéz helyzetbe kerültek, mivel a címvédő olaszokkal mérkőznek a csütörtöki zárókörben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!