Sport

2006.12.30. 12:10

A Haladás nyerte az először kiírt tornát

Pécs | Jó ötletnek bizonyult az először megrendezett Santander-kupa teremtorna, a közönség több pengés futballistát, a csapatoktól pedig szép gólokat láthatott.

H. L. (Dunántúli Napló)

Régi arcok tűntek fel, a lelátón talán már fel sem ismerték Richard Niederbachert, aki annak idején a PMSC-ben együtt játszott még például az akkor kuriózumnak számító nigériai Fatusi Babatündével. Az osztrák most Burgenlandban egy alacsonyabb osztályú klubnál edzősködik. Lehet még tőle tanulni, ezt megmutatta már alkalmi együttese, a PMSC-Lancast első mecscsén is, amikor az a régi híres bal láb kétszer megvillant, mindkettőből gól lett.

A REAC elkésett, ez egy kicsit módosított a műsoron, de végül is az NB I-esek jóformán semmiről sem maradtak le. Legfeljebb arról, hogy nem nézhették meg a torna első kétperces kiállítását, az újpesti Kovács Zoltánt küldték le rövid időre.

A két Dárdai, apa és fia a PMSC-Lancastban egy csapatban szerepelt. Az ifjabb, a német Hertha BSC-ben focizó Palcsi volt a torna ötletgazdája, a szervezésből is kivette a részét.

– Úgy látom, a nézők jól szórakoznak. Jövőre, mert a továbbiakban is lesz ilyen torna, szó lehet arról, hogy mindezt műfüvön tartjuk meg, és külföldi csapatot is hívunk – jegyezte meg a Hertha labdarúgója.

Eredmények. Csoportmérkőzések. Gienger-csoport: Barcs – PMFC 6-2, REAC – Barcs 5-3, REAC – PMFC 4-5. B-csoport: PMSC-Lancast – Haladás 6-7, Újpest – Haladás 2-2, Újpest – PMSC-Lancast 6-4.

Elődöntő: Barcs – Haladás 1-9, Újpest – REAC 5-5 (büntetőkkel 9-8).

A 3. helyért: Barcs – REAC 6-2.

Döntő: Haladás – Újpest 6-3.

Végeredmény: 1. Haladás, 2. Újpest, 3. Barcs, 4. REAC.

Különdíjak. Gólkirály: Andorka Péter (Haladás) 9 góllal, legsportszerűbb játékos: Dobány Lajos (PMSC-Lancast), legjobb védő: Cseri Gergő (REAC), legtechnikásabb labdarúgó: Szatmári Lóránd (PMFC), legjobb kapus: Matus Sándor (Barcs). Különdíjat kapott még egykori pécsi játékáért: Kovács Zoltán (Újpest).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!