Hírek

2006.03.29. 19:07

Gyurcsány cégének háza előtt tüntet a Fidelitas

Míg Gyurcsány Ferenc a köztársaság védelmében hívott tüntetésre április 1-re, addig a Fidelitas demonstrációt szervez, szombaton 14 órakor a Szalay utca 4-es házszám előtt, „védjük meg a köztársaság vagyonát” felhívással.

Sz. Sz.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője elmondta: ezzel az akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy „meglehetősen gyanús módon” jutott ez az épület a kormányfő cégének tulajdonába, ezáltal „több tízmillió forintos vagyonhoz jutott Gyurcsány Ferenc egyik magáncége a közvagyon kárára”. Utalt arra, hogy a legfőbb ügyész hétfőn bejelentette, a vádhatóság a közérdek sérelmét állapította meg a Szalay utcai 4. szám alatti ingatlan magánosítása ügyében, az azzal kapcsolatos szerződések láncolata jó erkölcsbe ütközik, közérdeket sért és ezért semmis.

Közben a Magyar Nemzet című napilapban megjelent szerdai írás szerint Szilvásy Györgynek, mint a MeH akkori pénzügyi-gazdasági területeket felügyelő helyettes államtitkárának is szerepe volt az ingatlan értékesítésében. Szilvásy jelenleg Gyurcsány kabinetfőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!