Hírek

2006.04.25. 15:59

Összecsaptak a rendőrökkel az athéni tüntetők

Könnygázzal oszlatták szét a háborúellenes tiltakozókat Athénban, akik Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter látogatása miatt vonultak az utcára.

BAMA

Athénban több ezren gyűltek össze, hogy az Egyesült Államok politikája és a háború ellen tiltakozzanak. A helyszínre érkező rendőröket kövekkel, botokkal és benzines bombákkal dobálták meg, s a hatóságok könnygázzal válaszoltak. A tüntetőkhöz csatlakozó anarchisták nem csak a rendőröket támadták meg, hanem autókat gyújtottak fel és kirakatokat törtek be. Sérültekről vagy letartóztatásokról nincsenek hírek. A tüntetők közül sokan azzal vádolják Rice-t, hogy európai körútján egy esetleges Irán elleni háborúhoz keres szövetségeseket. Az amerikai külügyminiszter előzőleg elmondta, európai látogatásakor a balkáni békefolyamatról, a kettéosztott Ciprusról és az esetleges terrorfenyegetésnek kitett török-iraki határról tárgyal.

Condoleezza Rice ötnapos európai körútján kedden Costas Karamanlis görög miniszterelnökkel találkozott. Az amerikai külügyminiszter Görögország után Törökországot és Bulgáriát is felkeresi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!