Hírek

2006.05.11. 19:04

Kiadják a legveszélyesebb brit hackert

A brit bíróság Gary McKinnon brit számítógépes kalóz kiadatása mellett döntött, így minden idők egyik legveszedelmesebbnek tartott hackere hamarosan amerikai bíróság elé áll. A 43 éves férfi azzal vívott ki magának hírnevet, hogy sikeresen feltörte a Pentagon és az amerikai űrhivatal, a NASA számítógépes rendszerét.

F. K.

A férfi a BBC brit közszolgálati televíziónak adott interjújában azzal indokolta tettét, hogy nemes célért, az igazság kiderítéséért küzdött. Gary McKinnon szerint ugyanis a NASA titkos műveleteket folytat a világűrben, valamint információkkal rendelkezik földönkívüliek létezéséről is. A vád szerint azonban összesen 14 államban követett el bűncselekményeket, azonosítókat és adatokat törölt, jelszavakat lopott és előkészítette a terepet ahhoz, hogy még több számítógépbe törhessen be. Az amerikai bíróság összesen 1,75 millió dollár büntetésre és 60 éves szabadságvesztésre ítélheti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!