Sport

2006.11.02. 08:12

Ma kezdi az Euroligát a MiZo

Pécs w Megkezdődik a MiZo-Pécs számára a női kosárlabda Euroliga, a csapat ma este a belga Namurt fogadja.

H. L. (Dunántúli Napló)

A résztvevő 18 csapatot három csoportba osztották, a pécsiek a B-ben kaptak helyet, rajtuk kívül ott van még két volt Euroliga-győztes, az orosz Szamara és a francia Bourges, a spanyol bajnok Halcon Avenida, a cseh USK Praha, valamint a belga Namur.
Csoportonként az első öt helyezett, valamint a három hatodikból a legjobb jut tovább, akik aztán egyenes kieséses rendszerben folytatják. A Final Four 2007. március 30.-április 1. között lesz.

A MiZo-Pécs ma idehaza a belgákkal kezd, ellenük korábban már kétszer lépett pályára, mindkétszer nyert, tavaly november 10-én a Lauber Dezső sportcsarnokban 30, december 15-én Belgiumban pedig 8 ponttal.
Az első ellenfél a harmadik idényét kezdi az Euroligában, a nyáron több új játékost igazolt, így például az amerikai Katryna Gaithert (régebben játszott már diósgyőri színekben is, legutóbb a francia bajnokság elegeredményesebbje volt) és Cathrine Kraayeveldet (193 centis, megfordult már a New York Libertyben is), a francia Herrschert, no meg a román Paraut. Van még két lengyelük Krystyna Szymanska-Lara, Elzbieta Miedzik) és persze néhány belgájuk.
– Egyelőre még csak 20-25 percig tudjuk azt játszani, amit szeretnénk. A hiányosságainkat harciassággal akarjuk pótolni. Az első mérkőzés mindig különösen nehéz, ezért is számítunk a közönségünk támogatására – mondta Rátgéber László, a pécsiek vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!