Közélet

2007.03.15. 18:55

Baranyaiaknak is jutott bőven ünnepi elismerés

Baranya | Több baranyai kitüntetettje is van a nemzeti ünnep kapcsán tartott eseményeknek. A Pécsi Határőr Igazgatóság vezetője két elismerésben is részesült.

BAMA

Dakos József határőr dandártábornok, a Pécsi Határőr Igazgatóság igazgatója a köztársasági elnöktől a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben, a honvédelmi minisztertől pedig a Szolgálati Érdemérem Aranyfokozata kitüntetésben részesült.

A Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztjét vehette át dr. Sánta Imre, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának docense, a PTE Dél-Dunántúli Kooperációs Kutatási Központ volt igazgatója a tudományos munkásságáért illetve az egyetemi és a piaci szféra közti kapcsolatteremtés új lehetőségeinek feltárása miatt.

A Magyar Köztársaság Kiváló Művésze-díjban részesült Lantos Ferenc, Munkácsy Mihály-díjas festőművész a magyar  klasszikus avantgárd hagyományainak továbbviteléért, a Pécsi Műhely  megalapításáért, kiemelkedő művészetpedagógusi tevékenységéért.

A Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje kitüntetettje lett Kovács Győző, Boda polgármestere, a Községi Önkormányzatok Szövetsége alelnöke.

Az egészségügyi miniszter Pro Sanitate elismerésben részesítette Pál Gyulánét, a Pécs Megyei Jogú Város Egyesített Egészségügyi Intézmények Igazgatósága védőnőjét.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium „A Hírközlésért” szakmai érmet adományozta Krutki Józsefnének, a Magyar Posta Zrt. hálózati igazgatójának.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sajtódíját Molnár György, az Axel Spriger - Magyarország Kft. Baranya Megyei Irodájának igazgatója kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!