Közélet

2007.05.06. 12:10

Ellopták az inzulinját, pár órán múlott a bácsi élete

Pécs | Feltörték a kocsiját és ellopták a táskáját egy idős férfinek a közelmúltban. A cukorbeteg bácsi inzulinja is eltűnt, végül a rendőrök segítették ki a bajba jutott idős férfit.

M. B. (VDN)

Igencsak kellemetlen meglepetésben volt része május elsején Pécsett, egy nyolcvan esztendős, cukorbetegségben szenvedő férfinek. Hertz János a Basamalom utcában parkolt le autójával, s mikor kisvártatva visszatért a kocsihoz, elképedve látta, hogy azt feltörték.
A tolvajok az utastérből a táskáját vitték el, amiben más dolgai mellett a számára létfontosságú inzulint, valamint a beadásoz kellő eszközök is tartotta.

- Teljesen kétségbe estem, miután láttam, mi történt - mondta el a bácsi. - Elsősorban nem az autó feltörése vágott mellbe, hanem az, mikor rájöttem, hogy csak alig két órám van vissza a következő egység beadásáig, ami, ha elmarad, akár a halálomhoz is vezethet.
A helyzetet az is nehezítette, hogy mindez munkaszüneti napon történt, azaz egyáltalán nem ígérkezett egyszerűnek az inzulin pótlása, ott és akkor szinte reménytelennek találtam a helyzetemet – tette hozzá.

Az idős embernek végül a rendőrök segítettek, akik eredetileg az autó feltörése miatt érkeztek a helyszínre. Mikor tudatosult bennük a bácsi roppant szorult helyzete, rövidre zárták a jegyzőkönyv felvételét. Azonnal beültették a járőrkocsiba, s a Lánc utcai rendelőbe fuvarozták. Ott azonban nem tudták pótolni az életmentő oldatot, mivel az nem állt rendelkezésükre. Erre újabb fuvar következett a „csíkossal” a Pacsirta utcai klinikára, ahol végül is még idejében megoldódott a probléma.

Hertz János ma már megkönnyebbülten emlékszik vissza a történtekre, ugyanakkor roppant meghatottan, hálásan gondol a két segítőkész, gyárvárosi rendőrre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!