Csapadék

2024.02.05. 21:45

Befejeződött az Élhető települések beruházás Drávaszabolcs

Rajnai-Zsíros Krisztina

Elkészült Drávaszabolcson a Fenyves utca csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítása. A beruházásra a község önkormányzata és a Baranya Vármegyei Önkormányzat konzorciumban 64,53 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében, az „Élhető települések” tárgyú pályázati kiíráson.

A projekt célja a klímaváltozás okozta negatív hatások mérséklése a csapadékvíz-visszatartási elv érvényesítésével. A fejlesztés eredményeként a Fenyves utcának mint Drávaszabolcs község síkvidéki jellegéből adódó lefolyástalan, illetve legnagyobb mértékben talajvizes területének csapadékvíz-elvezetése valósul meg. A beruházás keretében műszakiterv-dokumentáció, környezeti hatásvizsgálat és vízkárelhárítási terv készült, valamint az Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv alapján elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető hálózatot alakítottak ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában