Föld napja

2024.04.22. 19:06

Hosszúhetényben faültetéssel ünnepeltek

Tíz vérszilva facsemete került a településre hétfőn délután a föld napja alkalmából.

Fotó: BZS

Ahogy Csörnyei László polgármester elmondta, a fákat a Schneider Autóház BMW szalonjának felajánlásával, és a dolgozók segítségével ültették. A település a Klímabarát Települések Szövetségének egyik alapító tagja, így nem meglepő, hogy ez a nap kiemelt szerepet kap Hosszúhetény életében évről évre. A vérszilva fa látványos bordó levelei mellett virágzáskor rózsaszínű virágszirmaival igazi éke lesz a hetényi utcának.

 A település komoly hangsúlyt fektet a környezetvédelmi beruházásokra és a környezettudatossággal kapcsolatos oktatásra is. Már bölcsődés kortól indítanak erre irányuló programokat, ezen törekvések miatt választotta ki az elektromos autókat forgalmazó cég a községet az idei programra. Természetesen a fák fajtája Hosszúhetény zöldterület fejlesztési terve alapján lett kiválasztva, melyre szintén nagy hangsúlyt fektet az önkományzat. A szervezők abban bíznak, hogy ez a törekvés a megye más gazdasági szereplőinek is követendő példává válik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában