Rendhagyó kihívás

2024.04.23. 16:20

Mihez kezdjünk a legújabb technológiával?

Április 24-én délután újra elstartol a Pécsiközgáz hallgatói ötletversenye, a Simonyi Nemzetközi Hackathon!

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Matej Kastelic

A különleges hallgatói rendezvény ebben a félévben egy rendhagyó feladat köré épül. Ezúttal nem üzleti koncepciót fejlesztenek a csapatok, hanem egy edukációs (oktatási) kampányt és koncepciót. A tavaszi félév kihívását a fenntartható energiaforrások témaköre adja, mely kifejezetten a hidrogén, mint egy jó alternatív energiaforrás köré épül. A fő kérdéskör, amely kapcsán a csapatok kreatív megoldásokat fognak kidolgozni: Hogyan tehetjük a hidrogéntechnológiát még elérhetőbbé, hatékonyabbá és széles körben elfogadottá?

A másfél napos program résztvevőinek feladata, hogy kidolgozzanak egy olyan edukációs stratégiát, amely elősegíti a hidrogén, mint energiaforrás ismeretének terjesztését, valamint a társadalmi tudatosság és elfogadottság növelését. Mindez egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy összehozzuk a technológia, oktatás és közösségi szervezés területén tevékenykedő embereket, és közösen dolgozzunk a hidrogénalapú jövő megvalósításán.

A hallgatók munkáját a Pécsiközgáz céges partnerei, az üzleti élet aktív szereplői fogják segíteni és oktatóink mellett ők értékelik majd a végeredményt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában