Időjárás

2024.02.03. 08:20

Fejfájást, görcsöket okozhat a makacs melegfront

Szombaton változóan-erősen felhős időben lesz részünk rövidebb napos időszakokkal.

Bama.hu

Fotó: fizkes

Északkeleten helyenként reggel kisebb havas eső, délután pedig egy-egy helyen átmenetileg gyenge eső, zápor előfordulhat. A délnyugati országrész kivételével sokfelé élénk, erős, néhol viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Reggel -4 és +4, napközben 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten és északon marad hűvösebb az idő.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot. Az ország északi felén elszórtan kialakulhat kisebb eső, futó zápor. Marad a szeles idő, a délnyugati tájakat leszámítva sokfelé erős, néhol viharos erősségű lesz az északnyugati, nyugati szél. Enyhébb lesz a reggel, délutánra pedig 10 és 15 fok közé melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton melegfronti tüneteket tapasztalhatunk még, ami miatt fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.

Felerősödhetnek az ízületi panaszok, alvásproblémák előfordulhatnak.

A szeles idő mindezt fokozza, emellett ingerültséget, nyugtalanságot okozhat.

Napközben bágyadtabbak, dekoncentráltabbak, tompábbak lehetünk.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok, keringési problémák és szívpanaszok jelentkezhetnek.

A szeles tájakon romlik a hő- és komfortérzet.

Öltözzünk melegen, a hideg, nyirkos reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!