Reggeli köd

2024.03.05. 07:40

A felhők mellett több órás napsütésben is bízhatunk

Bama.hu

Változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett többórás napsütésben bízhatunk, és helyenként fordulhat elő zápor, illetve egy-egy zivatar. Ezekre legnagyobb esély elsősorban az Északi-középhegységben van, másodsorban pedig az Alpokalján és a déli, délkeleti tájakon. Az északi, északnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Szerda

A ködfoltok megszűnnek, változóan felhős idő várható, jellemzően többórás napsütéssel. Néhol előfordulhat eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban általában 1, 6, kora délután 12, 17 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Csütörtök

A ködfoltok feloszlását követően általában gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. Hajnalban többnyire -3, +5 fok várható, de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. Kora délután 7, 12 fok lesz a jellemző.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet, fáradékonyság, levertség, a teljesítőképesség csökkenése, fejfájás, szédülés, migrén jelentkezhet, bár a tünetek várhatóan igen enyhék lesznek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!