Tavaszi idő

2024.03.26. 07:40

A napsütésé lesz a főszerep, csak kevés felhő érkezik

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: CC7

Túlnyomóan napos idő várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Késő délután délnyugat felől vastagabb felhőtömbök érkeznek. A délkeleti, keleti szél többfelé lesz erős, északnyugaton időnként viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű.

Szerda

Változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Délutántól, de várhatóan inkább estétől a Nyugat-Dunántúlon már lehet eső, zápor. A délkeleti szél többfelé erős lesz. Hajnalban általában 4, 10 fokot mérhetnek, a szélvédett északkeleti tájakon hidegebb is lehet. Kora délután 15, 22 fok várható.

Csütörtök

Éjszaka és reggel a Dunától keletre még erősen felhős vagy borult lesz az ég. A frontális felhőzet távozása után erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű többórás napsütéssel. Éjjel és reggel még keleten többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Átmeneti szünet után a déli óráktól elszórtan alakulhatnak ki záporok, esetleg egy-egy zivatar is lehet. A délnyugati szél napközben megerősödik. A hajnali 5, 12 fokról délutánra 13 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!