Időjárás

2024.04.25. 07:40

Csütörtöktől fokozatosan melegszik az idő, hétvégére visszatér a napsütéses tavasz

A szerdai hűvös idő után elkezdődik a várva várt felmelegedés. Csütörtökön eleinte még felhős lesz az ég, de délután akár már 16 fok is lehet.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: MVolodymyr

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Csütörtök

A ködfoltok feloszlása után változóan felhős lesz az ég. Északkeleten és délnyugaton szórványosan várhatók záporok. Délutánig élénk lesz az északnyugati szél. 10-16 fok valószínű délután.

Péntek

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás. A szél délire fordul és megélénkül, ezzel megkezdődik a melegedés. 15-17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvége

Többórás napsütés valószínű gomolyfelhőkkel. Csak néhol alakul ki zápor. Tovább erősödik a nappali felmelegedés: szombaton 20, vasárnap már 23 fok is lehet.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!