Időjárás

2024.05.15. 07:40

Akár egy-egy zivatar is lecsaphat ránk szerdán

A következő 36 órában úgynevezett nyereghelyzet alakul ki, amely sok izgalmat nem tartogat, bár helyenként előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Csütörtökön aztán meleg nedves szállítószalag helyeződik fölénk, pénteken pedig - szokatlanul délnyugat felől - hidegfront érkezik, sokfelé okozva esőt, záport, zivatart – olvasható a met.hu előrejelzésben.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: bodnar.photo

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szerda

Továbbra is sok napsütésre számíthatunk, de néha már megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egy-egy zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti szél megerősödhet. 22-23 fok valószínű.

Csütörtök

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás, és főleg az ország délnyugati felén fordul elő zápor, zivatar. Erős marad a DK-i szél. 20-25 fok várható délután.

Péntek

Az erősen gomolyfelhős égből többfelé alakul ki zápor, zivatar. Élénk, zivatarok környezetében viharos lesz a DK-i szél. 17-23 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szombat

A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és szórványosan továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. 20-22 fok ígérkezik délután.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!