Elsőbbségadás kötelező!

2022.11.24. 18:46

Túl sok tragédia: halálos baleset is történt a múlt héten Baranyában

Az elmúlt héten összesen 57 baleset történt, amelyből 15 személyi sérüléssel járt, 42 anyagi kárral végződött – közölte a Baranya Megyei rendőr-főkapitányság.

Zs. J.

Fotó: Peter Gudella

A balesetek során 14-en könnyebben, hárman súlyosan sérültek, ketten pedig életüket vesztették. A sérüléses balesetek legfőbb oka az elsőbbségadási szabályok megszegése volt.

– Felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárókat csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. A vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt előzni tilos 

– írta közleményében a rendőrség sajtóosztálya.

A halálos kimenetelű baleset a sásdi vasúti átjáróban történt, ahol egy autó és egy vonat ütközött. A kocsit vezette nő és egyik gyermeke a helyszínen életét vesztette.

A rendőrség csütörtöki baleseti összefoglalójában megemlítette, hogy a fénysorompó villogó fehér fényjelzése esetén is csak akkor hajtsunk át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást.
Amennyiben a fénysorompó pirosan villog, akkor tilos a sínekre hajtani, ha nem világít egyik fény sem a fénysorompón, az üzemzavart jelez, ilyenkor meg kell állni, és meg kell győződni az áthaladás biztonságosságáról.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – a közlekedésbiztonsági helyzet javítása céljából – illetékességi területén továbbra is kiemelten ellenőrzi a közlekedési szabályok betartását, akár drón segítségével is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában