Össztársadalmi feladat

2023.09.06. 17:00

Az online veszélyekre is felhívták a figyelmet a rendőrségi szakemberek

Rendőrségi szakemberek tartottak továbbképzést augusztus végén a 2023/2024-es tanévre való felkészülésre a pécsi Gandhi Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szakemberei részére.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Motortion Films

A gyermekek veszélyeztetettségének mértéke címmel tartották meg a szakemberek az első előadást az oktatási intézményben, amely a fiatalok sérelmére elkövetett jogsértések észlelése során elvégzendő jelzőrendszeri feladatokról, és azok sorrendjéről szólt. 

A világháló az emberek életének megkerülhetetlen részévé vált. Egy felmérés szerint a Z generáció tagjai, azaz az 1995 és 2009 között született fiatalok médiafogyasztása az online térben meghaladja a napi 5 órát. Ezért nem meglepő, hogy a rendőrség szakemberei második alkalommal az online veszélyekről tartottak előadást.

Ennek a továbbképzésnek a célja, hogy növeljék a szakemberek bűnmegelőzési értékközvetítő szerepét, valamint az, hogy rávilágítsanak arra, hogy a jogsértések megelőzése össztársadalmi feladat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában