Bama.hu videó

2024.05.22. 14:40

A vihar vármegyénkre is lecsapott, íme a legemlékezetesebb események - videó

Több egységet is riasztottak hétfő este. A vihar hirtelen jött, érdemes viszont az előrejelzéseket figyelni.

Jusztin Levente

Fotó: Molnár P.

A kedd délutáni viharos időjárás Baranya vármegyében is adott munkát a tűzoltóknak. Délután öt és este fél kilenc között összesen harmincnégy alkalommal riasztották a vármegye tűzoltóegységeit kidőlt fák, leszakadt faágak miatt. Az utakra, vezetékekre dőlt növényeket a mohácsi, a pécsi, a komlói, a szigetvári, a sásdi, a villányi és a véméndi hivatásos, valamint a palkonyai, a magyarszéki és a pécsi önkéntes tűzoltók távolították el. A hivatásos és önkéntes egységek az esetek jelentős részénél motoros láncfűrésszel avatkoztak be, néhány eseményt az állampolgárok a kiérkezésük előtt felszámoltak.

Több baleset is volt Baranya útjain a vihar miatt

A vihar okozta esőzés tegnap próbára tette a baranyai autósokat. Megcsúszott a vizes úton, majd fejtetőre borulva, az út melletti szántóföldön állt meg egy személyautó tegnap este Görcsönyön, a Rákóczi utcában. Az autóban csak a sofőr utazott, aki könnyű sérülésekkel, önerejéből mászott ki a fejtetőre borult kocsiból. Őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A műszaki mentést a pécsi hivatásos tűzoltók végezték el, akik a helyszín biztosítása mellett áramtalanították a járművet.

Az M60-as autópálya 27-es kilométer szelvényében egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött. Úgy tudjuk, hogy az autót vezető férfi könnyebben sérült. Az érintett útszakaszon ideiglenesen egy sávra terelték a forgalmat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában