Bírósági ügy

2024.05.13. 17:00

Nem zaklatja tovább nevelt lányát a férfi

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a tizennyolcadik életévét be nem töltött, az elkövető felügyelete alatt álló személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak büntetőügyben az elsőfokú bíróság ítéletének helyben hagyására tett indítványt.

Bama.hu

A 35 éves férfi 2020-ban ismerkedett meg a három kiskorú gyermekét egyedül nevelő elvált anyával, akivel később élettársi kapcsolatot létesítettek. A két műszakban dolgozó anya távollétében a férfi felügyelt a gyerekekre. A sértett kislányt megviselte szülei néhány évvel korábban történt válása, emiatt időnként rémálmok gyötörték.

Ilyenkor édesanyja szobájába ment és mellette keresett nyugalmat, az élettárs pedig a nappaliban aludt. Egyik alkalommal a férfi – kihasználva a félálomban lévő kislány állapotát – a véletlen mellé fekvő sértettet molesztálni kezdte, aki védekezni próbált. Néhány hónappal később amikor a férfi kettesben maradt a kislánnyal, napközben is többször zaklatta, de ő ellenállt. A kislányt pszichésen megviselték a történtek, csak a kezelőorvossal való beszélgetésekben derült fény a szexuális erőszakra és történt meg a feljelentés.

Az elsőfokon eljárt Pécsi Törvényszék a vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 8 év szabadságvesztés büntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen a vádlott enyhítésért, védője pedig felmentésért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helyben hagyására tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában