Komló

2018.10.28. 15:35

Már el is készült az új sportpálya

Elkészült és a helyiek használatba is vehetik Komló első, rekortánborítású, kézilabdára, kosárlabdára és kispályás focira is alkalmas sportpályáját, amely a szilvási városrészben, a KRESZ Parkban épült meg, alig egy hónap alatt.

W. K.

A sportági szakszövetségek szabványai alapján felépített pálya akár hivatalos versenyek megrendezését is lehetővé teszi. A játéktér stabil alapra helyezett többrétegű gumiborításának köszönhetően jóval kényelmesebb és biztonságosabb, mint a hagyományos, aszfaltozott sportpályák. A megfelelő világításnak köszönhetően bármikor használható, megóvása érdekében kerítést építettek és a közelben térfigyelő kamerákat telepítettek.

– A pályát a sportközpont fogja üzemeltetni, náluk kell regisztrálni azoknak, akik használni szeretnék. A használati szabályzat a napokban készül el, de az már biztos, hogy a legtöbben ingyenesen tudnak majd sportolni. Hétköznapokon a közeli iskolák osztályaira, esténként és hétvégén pedig az amatőr csapatokra, baráti társaságokra számítunk – részletezte Polics József polgármester.

A szilvási pálya 44,5 millió forintból épült meg – a költségvetés 70%-át a Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programja biztosította a társaságiadó-felajánlásokból, a fennmaradó hányadot az önkormányzat finanszírozta. A város célja, hogy több városrészben is hasonló létesítmények épüljenek: egy körtvélyesi pályára már be is nyújtotta a pályázatot az önkormányzat, Gesztenyésben pedig előkészítés alatt áll a harmadik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!