Siklós

2019.07.15. 14:35

Teljes szélességében leaszfaltozzák a burkolatot

Mint arról korábban beszámoltunk, a siklósi önkormányzat pályázati támogatásból újította meg a Siklós és Harkány közötti kerékpárutat, valamint a KRESZ-parkot. Néhány hónappal később azonban áttörte a gyom az aszfaltot, a kerékpárutat pár hete foltokban kátyúzták.

Zs. K.

LM_2563.jpg

Fotó: Lénárt Márton

A korábbi gazosodást a szakemberek megállapítása szerint a nem megfelelő gyomirtás, illetve előkészítő munka okozta. A probléma következhetett abból, hogy nem mindenhol permetezték le, esetleg nem volt megfelelő a gyomirtó koncentrációja, nem volt elég hatásos a használt permet az ott lévő gyomok kezelésére. A burkolat szélén lévő hibák esetén az is előfordulhatott, hogy a gyom oldalról benőtt a burkolat alá. Az is okozhatta a meghibásodást, hogy a szállító járművek kerekei felhordhatták a gyomok magvait.

A kivitelezést végző cég vállalta, hogy haladéktalanul helyreállítja a sérült aszfaltot a jóváhagyott technológiai leírás alapján. Az elmúlt hetekben a kerékpárúton elkezdték az érintett területek javítását, melyről érdeklődtünk a kivitelezőnél, de mint válaszolták, az ügyben a siklósi önkormányzat jogosult válaszolni.

Mint azt az önkormányzattól megtudtuk, a kátyúzás még nem a végleges állapot, az érintett szakaszokon a kivitelező a burkolatot teljes szélességében cserélni fogja. Jelenleg arra várnak, hogy ezúttal sikerült-e az előkészítő munka, tehát a gyom nem töri-e át ismételten az aszfaltot. A végleges aszfaltozás egyébként garanciális javítás lesz, a kivitelező a közbeszerzési eljárás során a kötelező 24 hónap jótállás felett még 36 hónap jótállást vállalt a beruházásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!