Jótékonysági délután

2021.09.26. 08:59

A különleges eszközöknek köszönhetően a gyerekek megkóstolhatták a házias ízeket

A Pécsimami Közhasznú Egyesület és az Év Női Példaképei jótékonysági délutánt tartottak a 2-es számú pécsváradi különleges lakásotthonban.

Cz. V.

Fotó: Miskolczi Boglárka

– Ez az otthon azért is nevezhető különlegesnek, mert családias környezetben próbáljuk meg nevelni azokat a gyermekeket, akik állami gondoskodásba kerültek. Mivel mi mindenféle hagyományt őrzünk, ezért is örültem nagyon, amikor ez a lehetőség adódott számunkra – nyilatkozta lapunknak Papp Tímea, a ház nevelőnője.

A kezdetek oda nyúlnak vissza, hogy a Civil Összefogás Fórum és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége felajánlásából befőző automatákat és aszalógépet kapott a Pécsimami egyesület. Ugyan csak három évig lesz a tulajdonukban az eszköz, de éppen ennek okán fogalmazódott meg az ötlet, hogy olyan jótékony szerepet adnak a berendezésnek, amely során elvihetik ezeket az ízeket olyan gyermekeknek, akik nem ismerhették meg az otthoni finom falatokat.

– Ezek a különleges automaták tették lehetővé, hogy a Pécsimami egyesület lelkes tagjai elkészítsék ezeket a finom lekvárokat és szörpöket. Mindenképpen egy nagyon fontos és ugyanakkor szimbolikus eseménynek tartom a mait, egyrészről az egyesület tagjainak is lehetőséget biztosítunk arra, hogy a régi, nagymamáink által lejegyzetelt receptek alapján készítsenek házi ízeket, másrészről a cél az volt, hogy ezek a termékek jó helyre kerüljenek – nyitotta meg az eseményt dr. Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.

Gellén Nóra, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnöke szerint, ha elhangzik a lekvár vagy szörp szó, amelyeket természetesen nem a boltok polcairól veszünk le, akkor mindenkinek az otthon melege jut eszébe. Pont ezért volt fontos számukra, hogy ezek a termékek mind jó minőségű és helyben megtermelt gyümölcsökből készüljenek, tartósítószer hozzáadása nélkül.

Mindemellett őszi hangulatú zenés torna, váltóverseny, zsákbamacska, kreatív kézműves programok és apró meglepetések is várták a gyerekeket. A program utolsó állomásaként, egy uzsonna keretében, közösen fogyasztották el a lekvárokat, szörpöket és aszalványokat a résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!