Zrinyi Zöld Túrabázis

2021.11.12. 19:09

Újdonság vár a túrázókra Szigetváron

Ünnepélyes keretek közt adták át pénteken a Zrinyi Zöld Túrabázist.

Mohay R.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A megnyitón köszöntőbeszédet tartott Neiczerné Jaksa Szilvia, a projektet megálmodó Szinergia Egyesület elnöke, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, valamint Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője.

A szigetvári és szentlőrinci járásokban élőket összefogó Szinergia Egyesület tavaly ősszel kapott pályázati támogatást a projekthez, melynek célja egy aktív turisztikai pont létrehozása Szigetváron, mely egyrészt otthont, irodát és találkozási lehetőséget biztosít a térség turisztikai szakembereinek és idegenforgalmi szereplőinek, másrészt a vidéki turisztikai termékcsomagok ajánlásával alternatív programokat kínál a városba érkezők számára, illetve aktív elérhetőséget biztosít a városi attrakciók látogatásához a Zrínyi Zöld­utat igénybe vevő turistáknak is. A Zrínyi Zöld Út projektben háromféle útvonal bejárására van lehetőség: kerékpáros, gyalogos és lovas útvonalak is igénybe vehetők.

Az egyesület négymilliós saját forrásához a Miniszterelnöki Kabinetiroda Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda közel huszonhétmillió forint támogatást adott.

– A turisták kerékpárt is kölcsönözhetnek a túrabázisról, ezen kívül tájékoztatást kapnak a Zselic környéki helyszínek látogatását illetően – mondta Neiczerné Jaksa Szilvia.

Az ünnepélyes átadón a Szinergia Egyesület vendéglátással is készült. Az asztalokra a helyi termelők portékáiból válogattak, így a résztvevők megkóstolhatták a helyi sajtokat, rétest, savanyított gombát, szörpöket, füstölt húsokat és házi kenyereket is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!