Zengővárkony

2022.02.26. 17:49

Vadkan Vili népszerű kabalafigura lehet

Cz. V.

Turisztikailag frekventált helyen fekszik a Kelet-Mecsekben Zengővárkony, több túraút is keresztülhalad rajta. Részben a túrázók számára, részben a helyiek örömére a Zengővárkonyi Faluszépítő Egyesület egy mesesétányt alakít ki, mely tizenegy állomással vezeti végig a falun a mesehallgatókat, érintve Zengővárkony főbb látnivalóit. A mese sétány főhőse Vadkan Vili, a Várj-kan Völgy legkíváncsibb lakója – ehhez kapcsolódóan írtak ki most pályázatot. 

A pályázat tárgya Vadkan Vili megrajzolása, valamint egy logó készítése, melyen a vadkan mellett a következő felirat is szerepel: Vadkan Vili Sétálója, Zengővárkony. Vilinek egy kis bemutatkozót is készítettek, ezáltal a logó készítője kicsit könnyebben el tudja képzelni őt. Egy fiatal vadkanról van szó, aki számos testvére között a legkisebb. Imád Zengővárkonyban sétálni, túrázni, felfedezni a világot. Egyetlen kikötése van a pályázatnak: legyen színes, a figura pedig a gyermekek számára elképzelhető legyen, s válhasson valódi kabalaállattá. A pályázatok benyújtásának határideje március 20, az eredményhirdetésre április 11-én kerül majd sor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!