Beruházás

2023.07.18. 20:00

A komlói kézilabda-munkacsarnok már idén év végére elkészül

A Komlói Bányász Sport Kör Sportcentruma teljes megújítását tervezi az önkormányzat – az állami támogatásból megvalósuló beruházás feltételes közbeszerzési eljárása a végéhez közeledik. Egy új kézilabda-munkacsarnokkal is gazdagodik a város, ennek építése az év végére befejeződik.

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Teljesen megújulna a Komlói Bányász Sport Kör Sportcentruma – a hosszú ideje tervezett fejlesztés előkészítésére mintegy 76 millió forint támogatást biztosított a kormány. A tervek elkészültek, jelenleg – mint azt Polics Józseftől, Komló polgármesterétől megtudtuk – a hat részajánlati körben meghirdetett feltételes közbeszerzési eljárás zajlik, amely során számos, eddig nem tapasztalt mértékű kérdés érkezett az ajánlattevőktől. Ezek megválaszolása – a tervezőkkel közösen – folyamatban van, ha újabb kérdések nem merülnek fel, július 25-e az ajánlattételi határidő.

Az 1922-ben alapított, tavaly a századik évfordulóját ünneplő Komlói Bányász Sportkör egészének felújítása, és új elemekkel való bővítése a cél. A felújítás során a centerpálya körül rekortán borítású új futókör kapna helyet, valamint az atlétikát kiszolgáló területek mellett egy fedett labdarúgó-munkacsarnokot építenének, amelynek tetőszerkezete a vendéglelátó fölé is benyúlna. A futófolyosó mellé egy labdarúgópálya és az atlétikai dobószámokat kiszolgáló területek épülnének, a beruházás során a létesítmény teljes infrastruktúráját korszerűsítenék. Kiemelt része a projektnek egy 80–100 férőhelyes munkás- és sportszálló kialakítása, amely többek közt edzőtáboroknak adna helyet, megteremtve a sportturizmus alapjait Komlón. 

Előzetes becslések szerint a beruházás 6 milliárd forint körüli összegből lenne megvalósítható – a kivitelezői ajánlatok értékelését követően fordul majd a város a fejlesztés fedezetét biztosító kormányzati támogatásért.

Szintén állami beruházásként, a Szilvási-iskola udvarából leválasztott területen épül a Komlói Kézilabda Munkacsarnok. Mint azt Polics Józseftől megtudtuk, a kivitelezés, minisztériumi tájékoztatás szerint ez év végére elkészül. 

Komló egyike annak a kilenc településnek, amely sikeresen pályázott kézilabda-munkacsarnok építésére – a komplexumban egy 1000 négyzetméteres küzdőtér és egy 150 férőhelyes, kiszolgálóhelyiségekkel ellátott nézőtér kap majd helyet. A csarnok ifjúsági nemzetközi versenyek tartására is alkalmas lesz, valamint a komlói általános és középiskolák tornateremként is tudják majd használni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!