Változott az ügyelet

2023.10.13. 16:20

Dombóváron várják majd a betegeket Mágocsról és a körzet településeiről

Idén szeptember elejétől változott a háziorvosi ügyeleti rendszer, az önkormányzatok helyett az Országos Mentőszolgálat vette át a szervezést.

Zsigmond József

Fotó: Stokkete

Korábban Mágocs és több település polgármestere, levelet írtak azért, hogy Dombóváron maradna a háziorvosi és sürgősségi ügyelet, mint írták: hiszen baj esetén fontos, hogy közel legyen a személyes segítség.

„Ismét igénybe vehető a dombóvári ügyeleti ellátás Mágocs és térsége lakosai számára új helyszínen”, számolt be róla a mágocsi polgármester Bogyayné Gál Tünde. Mint írta a közösségi oldalán, pár napja hivatalos értesítést kaptak arról, hogy Dombóváron mind a háziorvosi, mind a sürgősségi, éjszakai ügyeletet igénybe vehetik lakosok, az ellátás helye pedig a Dombóvári Szent Lukács Kórház (Dombóvár, Kórház utca 39-41.). 

A gyermekeket is ellátják a felnőtt ügyeleten, azonban szülői döntés alapján a pécsi gyermekorvosi ügyeleti ellátást is felkereshetik. Az érintett települések, amelyek igénybe vehetik a dombóvári ügyeletet: Mágocs, Alsómocsolád, Nagyhajmás, Mekényes, Bikal, Egyházaskozár, Hegyhátmaróc, Szárász, Tófű.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!