Fontos dolgok jöhetnek

2023.10.17. 10:43

Terrorra emlékeztek meg a pécsi közgyűléseben

Miközben Európában és Izraelben terroristák gyilkolnak, addig Európa nagyvárosaiban terrort támogató tüntetések vannak, ami elfogadhatatlan – mondta Kővári János a keddi közgyűlés előtt, majd a kérdések bejelentésére került sor.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: LL

Az ÖPE-KDNP frakcióvezetője szerint ez azért történt, mert Európa eltávolodott a zsidó-keresztyén értékektől és begyűrűzött a terrorizmus, de az ölésnek semmilyen formája nem elfogadható a világon. Ezért azt kérte, hogy egyperces néma felállással emlékezzenek meg az áldozatokól.

Ezt követően az október 8-án elhunyt pécsi Sólyom László, volt köztársasági elnökre is megemlékeztek Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek Frakció vezetőjének kezdeményezésére. 

Péterffynek a súlyos ügyek viccesek

A várost már több mint négy éve vezető MSZP-sek hitelek miatt kezdtek el érdeklődni a jobboldaltól, miközben a baloldal néhány év alatt 16 milliárdos adósságot halmozott fel. 

Barkóczi Csaba fideszes képviselő Péterffy Attilától azt tudakolta, hogy elhatárolódik-e az önkormányzattól milliókat kapó ügyvédbarátja, a Pécs Jövője Frakciószövetség névadó egyesületének elnöke, Bodnár Imre kijelentésétől, aki nemrég az egyik keresztény felekezetről, a HIT Gyülekezetéről azt állította, hogy az "egy emberi ostobaságra építő szekta".

Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető azt kérdezte meg, hogy indult-e belső- vagy polgármesteri vizsgálat a Tüke Busz Zrt.-nél amiatt, hogy a nyáron a közbeszerzési törvény megsértése miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintos bírsággal sújtotta a céget.  Azt is tudakolta a városvezetőtől, hogy "tudomása van-e arról, hogy a késedelmes városházi finanszírozás miatt a Tüke Busz Zrt. nem teljesítette határidőre egyes fizetési kötelezettségeit, ezért több tízmillió forint késedelmi kamatot kénytelen a cég fizetni? Ha igen, akkor felelősnek tartja-e magát mindezért az elkerülhető és felesleges károkozásért?" 
 

Péterffy mindkét politikus kérdésében feltett ügyre gunyoros, lekezelő mosolygással reagált. 
 

Meg lehet-e enni az óriáskereket?

Bognár Szilvia várja annak a több száz aláírásnak a bemutatását, amire a városvezető hivatkozott a Tettyén történt forgalmi rend megváltoztatása kapcsán. Hencsei Zsolt, a Tiszta Kezek Frakció tagja pedig javasolta, hogy az óriáskerékre vonatkozó ingyenjegyek helyett inkább tűzifát lehetett volna vásárolni, illetve felvetette, hogy "a polgármester szerint az óriáskerékkel, jól lehet-e lakni?"

A kérdésekre hagyományosan ebédszünet után várják a válaszokat, Péterffy általában nem tud reagálni az adott közgyűlésen azonban, hanem inkább 15 napot kér.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!