Kijavították

2024.04.27. 16:41

Ismét szólnak a máriakéméndi templom harangjai

A javítás megtörtént, így a máriakéméndi Szent Márton templom mindhárom harangja megfelelő módon szól, és napjában háromszor lehet hallani.

Wald Kata

A munkákatok során a régi villamos elosztószekrényt lebontották, és újat telepítettek a toronyba, ezen kívül új vezérlést is beépítettek a jelenlegi húzóművekhez, és a nagyharang elforgatása is megtörtént, így garantálva a tökéletes működést. 

Biki Endre Gábor templomgondnok tájékoztatója szerint a javítás 320 ezer forintba került, és megvalósulás a hívek nagylelkű adományainak köszönhető. 

A máriakéméndi Nagyboldogasszony kegytemplomban pedig nagyjából két hete megkezdődött a rovar-károsította főoltár megmentése és konzerválása, a munkálatok idejére a szertarások elmaradtak. A főoltár rendbe hozatala azonban -  a templomgondnok közlése szerint - hamarosan befejeződik, így április 28-án, vasárnap a szokott időben 9.30-kor már újra lesz igeliturgia áldoztatással a kegytemplomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!