Sara és Noni jól vannak

2024.04.27. 12:00

Ivartalanító műtéten esett át a Pécsi Állatkert két nagymacska hölgye

Hosszas mérlegelés után és szakemberekkel történt konzultációt követően úgy döntött a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium, hogy Sarat, a perzsa leopárdot és Nonit, az egyik nőstény oroszlánt ivartalanítják – számolt be közösségi oldalán elhatározásáról a Pécs Zoo.

Czeczon Enikő

Pécsi Állatkert

Fotó: Varga Tamas

Az intézmény által közétett információk szerint a két nőstény állat eddig implantátumot kapott, amely egyfajta fogamzásgátló, azonban ennek beadásához minden évben altatásra volt szükség, amit főleg Sara, de jellemzően az összes macskaféle, nehezebben viselt.  

Forrás: Pécsi Állatkert
Fotó: Varga Tamas

Ennek okán, továbbá egyéb megfontolásokból, mint például a fogamzásgátló hosszútávú használatának negatív hatása miatt, az ivartalanítás volt a legjobb megoldás.  

Az állatkert Facebook oldalán olvasható, hogy az állatokon nem volt szükséges nagy sebet ejteni, ugyanis Dr. Túri Ákos, a dunaföldvári Túri Állatkórház állatorvosa és csapata laparoszkópos eljárással végezte el a beavatkozást, így a macskák pocakján csupán két apró sebet kellett ejteni.  

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium köszöni a precíz és szakszerű munkát Dr. Túri Ákosnak és csapatának, valamint hírt adott a Pécs Zoo arról is, hogy Sara és Nini jól vannak. 

Forrás: Pécsi Állatkert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!