Bama.hu videó

2024.04.08. 17:30

A városban egyedülálló mászófalat adtak át az Apáczai Óvodában

Nagy örömmel vették birtokba a pécsi Apáczai Óvoda 2. számú, Cifra Palota épületébe járó gyerekek a városban egyedülálló és az országban is ritkaságnak számító fejlesztést. A beltéri mászófal hétfői átadóján Lippai Csabáné óvodaigazgató és Müllerné Tóth Krisztina szakmai és munkaközösség vezető beszélt a fejlesztés jelentőségéről.

Tóth Viktória

Mint mondták, 3 éve gondolták azt, hogy belevágnánk egy ilyen projektbe, mely a jogszabályok miatt nagyon sok utánajárást igényelt. Az óvoda alapítványa által, szülői támogatásnak köszönhetően most megvalósulhatott a projekt, elkészült a mászófal.

Mászófal épült a pécsi óvodában
Mászófal épült a pécsi óvodában

– A Pécsi Sasokkal vettük fel a kapcsolatot, ők a kivitelezők. Kovácsházi Judit alapítványi kuratóriumi elnök munkájának köszönhetően már a jogszabályi háttér is megvolt és ebben a nevelési évben kezdődhetett meg az építés. Gyártás alatt van még a szivacs, 2 méterszer 3 méteres, 20 centi vastag szivacs kerül mindkét oldalra – hangsúlyozta a szakmai és munkaközösség vezető.

Mit fejleszt a mászófal?

Az óvoda épületében jelenleg  5 csoport működik 87 gyermekkel, a zene-mese-sport-tehetséggondozás kiemelt fontosságú. S mint megtudtuk, a mászófalat kifejezetten ajánlják olyan gyerekek számára is, akiknél valamilyen elmaradás van. Az épületbe is több SNI-s gyermek jár, de aki teljesen egészséges neki is jó lehetőség a mászófal. A balesetek elkerülése miatt kifejezetten csak pedagógus felügyeletével használható, szülőkkel saját felelősségre sem.

– Az elmúlt években pont erre a zene-mese-sport-tehetséggondozásra építve meseszobát, tornaszobát sikerült kialakítanunk szintén szülői támogatással. A helyiségben most átadott fejlesztésnek is köszönhetően ha olyan időjárási viszony van, hogy nem tudunk az udvarra menni, akkor is 2 csoport tud egyszerre mozogni. Tehát sokkal több lehetőségünk van így – zárta le gondolatait Müllerné Tóth Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!