Pécsi cég újdonsága

2024.04.25. 15:40

Napelemes utastájékoztató rendszert fejlesztettek ki

Minimális fogyasztással, kizárólag napenergiával működik az az utastájékoztató készülék, melyet a HC Linear Műszaki Fejlesztő Kft. fejlesztett ki egy nyertes projekt keretén belül.

Tóth Viktória

Az e-papír (elektronikus papír) alapú utasinformációs kijelző és kapcsolódó szoftverrendszer kiválthatja a menetrendi és egyéb tájékoztató papírok kihelyezését, cseréjét. Pécsen, a Hegedűs János utcában lévő buszmegállóban már ki is helyeztek egy prototípust.

A rendszer vezeték nélküli kapcsolaton keresztül módosítható felülettel képes az utastájékoztatásra, így a cég tájékoztatása alapján az eszköz elterjedésével a közösségi közlekedést használók számára az utastájékoztatás gyorsabbá válik. Mivel a nyomtatott papírokhoz képest a kifejlesztett rendszer valós időben képes jelezni a járatkimaradásokat, a menetrendváltozásokat, a szolgáltatói egyéb közleményeket és hirdetményeket. A funkciógombok lehetővé teszik a menetrendek közti lapozást és a megvilágítás bekapcsolását, amennyiben az éjszaka szükséges.

A saját napelemes üzem egyszerű telepíthetőséget biztosít, a különleges kialakítás és az ütésálló védőüveg pedig vandalizmussal szemben ellenállóbbá teszi a készüléket. Ami az utastájékoztatáson kívül a településeken hirdetmények, helyi tájékoztató anyagok megjelenítésére is alkalmas lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!