Gratulálunk!

2024.04.23. 08:00

Pécsi siker született az országos bártenderversenyen

A magyar bártender bajnokság elődöntőjén a Bestmixer iskola pécsi bármixer oktatója, Stenger Máté elsöprő sikert aratott.

Czeczon Enikő

Forrás: Bestmixer

Az április 7-ei rendezvényen három kategóriában, harminchat versenyző mérte össze tudását. A verseny tétje pedig nem más volt, minthogy bekerüljenek a döntőbe, és végül elnyerjék a Magyar Bajnok címet. A győztes pedig Magyarországot képviselheti majd a világbajnokságon. 

Stenger Máté egy fiatal tehetség, a népszerű Bestmixer iskola oktatója, kategória elsőként jutott tovább a döntőbe. Itala a „Mon Amour” nevet kapta, amely a fantasztikus friss ízével, és egy igen érdekes szerelmi történet mögé bújtatott előadásával, elnyerte a zsűri szívét is. Máté és mentora, Csötönyi Norber, a Bestmixer iskola tulajdonosa, hetek óta készültek a versenyre. 

Csötönyi Norbert nem hiába jó tanácsadó, hiszen ő maga is aktív résztvevője volt a mixerversenyeknek. Korábban számos díjat és helyezést zsebelt be, szakmájában mára hatalmas elismerésnek örvend. Mentorként több magyar bajnokot és világbajnoki dobogóst is felkészített. 

A mentor és a mentorált a legnagyobb odafigyeléssel és a legapróbb részletek kidolgozásával tökéletesre fejlesztették az italt, aminek végül meglett az eredménye. Stenger Máté nemcsak elsőként jutott tovább, de a kategória legjobb itala, és legjobb technika különdíjakat is bezsebelhette. 

A döntő május 11-én és 12-én lesz Budapesten a Corinthia Hotelben, ahol a továbbjutott 15 versenyző folytathatja a megmérettetést

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!